Radio 2

Hevige brand vernielt 2 appartementen in Wenduine: "Ook 2 bewoners gewond naar het ziekenhuis gebracht"

Door een hevige brand in de Brugsesteenweg in Wenduine raakten 2 appartementen onbewoonbaar. Alle bewoners van het gebouw waren thuis, maar konden zelf naar buiten. De bewoners van het gelijksvloers raakten gewond en kregen ook rook binnen. Zij liggen nu in het ziekenhuis.

De brand ontstond vanmorgen rond 7.30 uur in een appartementsgebouw met 3 verdiepingen langs de Brugsesteenweg in Wenduine. “De rook hing in de hele straat. Die was zo dik dat we amper wat zagen toen we toekwamen", zegt Philippe Taelman, brandweerofficier van de brandweerpost De Haan.

De brandweermannen slaagden er uiteindelijk in om de vlammen te blussen. Ze konden wel niet voorkomen dat de benedenverdieping helemaal uitbrandde. “Daar lag heel wat brandbaar materiaal", zegt de brandweerofficier.

(Lees voort onder de foto)

Radio 2

Oorzaak voorlopig onbekend

De 2 bovenste verdiepingen konden wel gered worden door de brandweer. Ook de aanpalende huizen liepen geen schade op. 

Hoe de brand ontstaan is, is nog niet duidelijk. Er was te veel schade om een duidelijke brandhaard te ontdekken.

Meest gelezen