Google Street View

Kotstudent uit Diepenbeek besmet met Britse variant van coronavirus: "Mogelijk ook nog 3 andere studenten"

Een student die op kot zit in Diepenbeek is besmet met de Britse variant van het coronavirus. En mogelijk hebben nog 3 andere studenten die in hetzelfde studentenhuis wonen ook die besmettelijke variant. De betrokken studenten gingen vorige week al in quarantaine. 

"Van de 4 studenten met corona op dat kot, hebben we nu vernomen dat 1 daarvan de Britse variant heeft", vertelt burgemeester Rik Kriekels van Diepenbeek (N-VA). "En die 3 anderen vermoedelijk ook, maar daar is nog geen uitsluitsel over." De betrokken studenten zijn vorige week al in quarantaine gegaan: 1 op kot, de 3 anderen gingen naar huis. "Van die kotstudent in Diepenbeek horen we via de kotbaas dat die quarantaine goed wordt nageleefd en ik ga er van uit dat de anderen dat thuis ook doen. Ze werden allemaal verwittigd door het contactcenter."

Gevolgen

Extra maatregelen zijn niet nodig, zegt de burgemeester. "Voor de rest van Diepenbeek betekent dat niet zo veel, omdat de studenten al in quarantaine waren. Ik hoop alleszins dat het hier nu bij blijft. De coronacrisis is vorig jaar in maart begonnen, we zijn het allemaal moe. Maar bij deze wil ik iedereen toch nog eens oproepen om bij mogelijke symptomen de dokter te verwittigen en de quarantaineplicht na te leven. Gebruik je gezond verstand."

Meest gelezen