Leerlingen en leerkrachten van school in Sint-Truiden staan in de rij voor hun coronatest

In de Trudo sporthal in Sint-Truiden is vanmorgen gestart met coronatesten bij kinderen van basisschool Schuttershof. Daar is een uitbraak van de Britse variant van het virus en de school is voor 10 dagen gesloten.

Nadat de uitbraak van de Britse variant in de school was vastgesteld, werd gisteren beslist om de 280 leerlingen en 25 leerkrachten in quarantaine te sturen. Dat gold ook voor de 48 kinderen die gebruik maakten van de kinderopvang die aan de school verbonden is.  Meteen werd gestart met de organisatie van een mini-testcentrum in de sporthal in Sint-Truiden. De ouders kregen gisteren nog een tijdsslot door waarbinnen ze zich vandaag met hun kind moesten aanbieden. En dat testen ging deze voormiddag avrij vlot. 

Kinderarts Katrien Mertens werd gisteren op de hoogte gebracht van de uitbraak en zij was één van de testers. "We hopen op die manier de kinderen en leerkrachten die ook nog besmet zouden zijn, te kunnen selecteren en isoleren. 't Is uiteraard niet zo prettig, maar de kindjes zijn allemaal flink. We hebben uiteraard op de kinderafdeling van het ziekenhuis al heel wat ervaring na al die maanden. Daar hebben we al heel veel kinderen moeten wisseren en geleidelijk gaat het beter en beter. Je moet de kinderen vooral wat proberen gerust te stellen."

"Dat stokje in je neus kriebelt en ik voelde overal rillingen",  getuigt leerling Estee

"Dat stokje in je neus, dat kriebelt en ik voelde het overal, ik kreeg allemaal rillingen en zo," getuigt leerlinge Estee meteen nadat ze getest was. Ook leerkracht Anke Vanhove moest een test ondergaan. Zij vindt de sluiting van de school en de grootschalige test goede maatregelen. "Zo kunnen de gemoederen bedaren en kunnen we allemaal even tot rust komen. Het is ook een geruststelling dat we op die manier de eigen gezinsleden niet kunnen besmetten."

Meest gelezen