Lockdownfeest in Airbnb-appartement in Antwerpen: feestvierders vluchtten door het dakraam voor de politie

In Antwerpen zijn vannacht acht mensen betrapt op een lockdownfeest in een Airbnb-appartement. Toen de politie aankwam, meldden vier aanwezigen zich, maar het werd al snel duidelijk dat er meer mensen waren. Die hadden zich verstopt op het dak. Eén van hen werd bestuurlijk aangehouden voor de rest van de nacht. Hij had eerder al coronamaatregelen overtreden. Alle aanwezigen zullen voor de rechter moeten komen.  

Bewoners van de Lange Koepoortstraat belden afgelopen nacht naar de politie omdat ze door geluidsoverlast vermoedden dat er een lockdownfeest aan de gang was. Bij controle stelde de politie vast dat er inderdaad te veel mensen aanwezig waren in een Airbnb-appartement. 

Eerst meldden vier aanwezigen zich bij de politie, maar de inspecteurs konden vaststellen dat er meer mensen waren, die via een dakraam naar het dak probeerden te vluchten. De politie riep hen terug en sloot daarna het dakraam. Eén feestvierder, die nog verstopt was, klopte daarna op het raam omdat hij vreesde buitengesloten te raken. In totaal bleken er acht personen aanwezig.

Lachgas

De laatste persoon op het dak was al eerder betrapt op het overtreden van coronamaatregelen en moest de rest van de nacht in de cel doorbrengen. Tegen alle aanwezigen is een proces-verbaal opgesteld en zij mogen een dagvaarding van de rechtbank verwachten. 

In het appartement werd, naast flessen drank, ook lachgas aangetroffen.

Meest gelezen