Foto ter illustratie
VKA

Ook in Bonheiden mondmaskers voor 5e en 6e leerjaar "sterk aangeraden"

Het is nog even afwachten of mondmaskers effectief verplicht zullen worden voor leerlingen van het 5e en het 6e leerjaar, maar in de gemeenteschool in Bonheiden zijn ze er nu al mee gestart. Het is niet verplicht, maar het wordt wel sterk aangeraden. "We raden het enkel in de klas aan, maar vanmorgen stonden er al heel wat leerlingen fier met hun mondmasker op de speelplaats", zegt directeur Nadja Derewianka.

Vanaf nu is het voor de leerlingen van de derde graad in de gemeenteschool in Bonheiden sterk aangeraden om een mondmasker te dragen in de klas. De ouders kregen daarover gisterenavond een brief van de directeur. "De vraag kwam oorspronkelijk ook van de ouders zelf", vertelt directeur Nadja Derewianka. "Na de kerstvakantie waren er verschillende ouders die vroegen of ze hun kind met een mondmasker naar school mochten sturen. Ik heb toen gezegd dat het uiteraard mocht, maar dat we het niet gingen verplichten."

"Maandag kwam er een bericht van het CLB met de aanbeveling om mondmaskers sterk aan te raden voor de leerlingen van het 5e en 6e leerjaar", vertelt Derewianka. "Ik heb meteen overlegd met het schoolbestuur, en ook de burgemeester en de schepen van onderwijs waren te vinden voor de maatregel. Gisterenavond is er dan een brief vertrokken naar de ouders."

Vanmorgen stonden heel wat kinderen fier op de speelplaats met hun mondmasker, ze waren heel enthousiast

Directeur Nadja Derewianka

Niet alle leerlingen hadden een mondmasker aan vanmorgen, maar er is voorlopig niemand die protesteert tegen de aanbeveling, vertelt de directeur. "Heel wat kinderen stonden vanmorgen al fier met hun mondmasker op de speelplaats, ook al is het enkel aanbevolen in de klas." Derewianka is er zich wel van bewust dat het niet evident zal zijn voor de kinderen om een hele dag met een mondmasker rond te lopen. "We vragen daarom aan de leerkrachten om regelmatig even naar buiten te gaan met de kinderen zodat ze het mondmasker even kunnen afzetten."

Geen schoolbus meer

Er is ook beslist dat er vanaf morgen geen schoolbussen meer rijden. "We hebben de richtlijn gekregen dat alles per klasbubbel moet, en dat kan niet. De bus maakt een lus langs 4 scholen, en dat is nu te riskant."

Meest gelezen