Alexander Dumarey

Planeet Frank onze weerman over de zon, buitenaardse intelligentie en melk

Het jaar 2020 was recordwarm. Het voorbije decennium was recordwarm. De klimaatopwarming wordt ook in ons land steeds meer voelbaar. Jammer genoeg bestaat er geen eenvoudig vaccin voor de klimaatcrisis.  Maar alle beetjes helpen. In Planeet Frank kijken we naar grote en kleine klimaatproblemen. Jullie stellen de vragen, Frank geeft de antwoorden. En soms zijn die vragen heel origineel.

Luister ook naar deze podcast op:

Zo zijn er mensen die de opwarming van ons klimaat toeschrijven aan schommelingen van de aardas en de positie van de zon aan de hemel. Een jonge luisteraar wil weten of de aarde geen hulp kan krijgen van andere wezens in het heelal. En bestaan er milieuvriendelijke alternatieven voor melk? Die laatste vraag stellen we aan Charlotte Janssens. Zij doet onderzoek aan de KU Leuven naar de klimaatimpact op voedselproductie.

(Lees verder onder de foto)

foto: Fank Deboosere

Zelf een vraag over het klimaat of het weer? U kan ze stellen via planeetfrank@vrt.be, via sociale media met #planeetfrank. Of u kan het formulier hieronder invullen.

Meest gelezen