James Arthur Photography

Problemen door corona in scholen in Elewijt en Steenokkerzeel

In Elewijt bij Zemst moeten 31 leerlingen van het zesde leerjaar van de gemeentelijke basischool De Regenboog 10 dagen in quarantaine. De meester van de klas heeft positief getest. En in Steenokkerzeel zitten 88 leerlingen tot dinsdag thuis omdat er teveel leerkrachten afwezig zijn door corona.

De 31 zesdejaars van de gemeentelijke basisschool De Regenboog in Elewijt moeten in quarantaine na de besmetting van een leerkracht. Het is nog niet duidelijk of de leerkracht besmet is door de Britse variant van het coronavirus. Burgemeester Veerle Geerinckx van Zemst vindt het voorlopig niet nodig om de volledige school te sluiten, want de klas vormde een bubbel. Maar de situatie wordt wel van nabij opgevolgd.

Steenokkerzeel

En in Steenokkerzeel zitten 88 leerlingen van de gemeentelijke basisschool Piramide thuis omdat er een tekort is aan leerkrachten. Twee juffen zijn besmet, zes anderen moeten in quarantaine. En ook een leerling en een opzichter hebben positief getest. Omdat er te weinig personeel is, zal er tot dinsdag geen les gegeven worden. Intussen is ook al duidelijk dat de twee leerkrachten niet besmet zijn met de Britse variant van het coronavirus.

Meest gelezen