Jonas Roosens

Testresultaten Sint-Jozef Kontich: 14 coronabesmettingen, waarvan vermoedelijk 2 met de Britse variant

Op de middelbare school Sint-Jozef in Kontich is intussen duidelijk dat er 14 nieuwe coronabesmettingen zijn gevonden, waarvan vermoedelijk 2 met de Britse variant. "Op een totaal van 1700 mensen is dit eigenlijk een zeer goed resultaat", zegt professor Herman Goossens (UA).

In het Sint-Jozefinstituut in Kontich werden dinsdag alle leerlingen en personeelsleden van de school getest op corona nadat een leerkracht positief testte op de Britse variant. Nu is duidelijk dat 14 leerlingen positief getest hebben op corona, waarvan 2 vermoedelijk met de Britse variant.

Burgemeester Bart Seldeslachts  (N-VA) is opgelucht dat er niet meer besmettingen zijn (lees verder onder de video):

Videospeler inladen...

Het kerngezin van de leerlingen en personeelsleden die negatief hebben getest mogen uit quarantaine. Vrijdag volgt er wel nog een 2e test. Mensen die positief getest hebben moeten in isolatie gaan. De leerlingen die vermoedelijk de Britse variant hebben, worden vandaag al opnieuw getest. De school zal vermoedelijk maandag 25 januari haar deuren terug openen. "Naar mijn gevoel zal het dan ook de veiligste school zijn, want nergens is er zoveel getest als bij ons", lacht burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA).

Ook professor Herman Goossens van de Universiteit Antwerpen is bijzonder tevreden met dit resultaat.  "We vermoeden dat er bij die 14 coronabesmettingen ook enkele oudere besmettingen zijn. Alle leerkrachten hebben negatief getest. Op een totaal van bijna 1.700 mensen is dit eigenlijk een zeer goed resultaat", aldus Goossens.

Meest gelezen