Vaccinatiecentra in Dendermonde en Hamme zoeken helpende handen

De eerstelijnszone Dender lanceert een oproep naar personeel voor de vaccinatiecentra in Hamme en Appels, bij Dendermonde. "We zoeken diverse profielen, zowel vrijwilligers als professionele hulpverleners", klinkt het.

Sommige steden en gemeenten worden overstelpt met reacties van enthousiaste kandidaatvrijwilligers. In Hamme en Dendermonde daarentegen, komen ze voorlopig nog wat helpende handen tekort. Reinout Remmery van eerstelijnszone Dender: "Ook hier hebben er zich al een pak mensen spontaan aangemeld. Dat is hartverwarmend om te zien. Maar om de planning rond te krijgen, zullen we nog veel volk nodig hebben."

"Je moet rekenen: elke dag zijn er 2 shiften van 6 uur. Per shift zijn er een 25-tal mensen nodig, dus dagelijks hebben we zo'n 50 medewerkers nodig. En we gaan maandenlang, 7 op 7, vaccineren. Dan gaat het natuurlijk om een enorm grote hoeveelheid medewerkers", verduidelijkt Remmery.

Mix van profielen

De eerstelijnszone zoekt verschillende profielen met diverse achtergronden. Reinout Remmery: "Het gaat bijvoorbeeld om stewards die bij aankomst de lichaamstemperatuur opmeten en de mensen naar de juiste plek begeleiden. Of onthaalmedewerkers, die de identiteit controleren. We zoeken ook medisch administratief bedienden, die bijvoorbeeld controleren op allergieën, en er zijn ook mensen nodig voor de mobiliteit van en naar het vaccinatiecentrum. Het spreekt voor zich dat sommige medewerkers een medische achtergrond nodig hebben, maar er zijn ook een aantal rollen waarvoor iedereen zich kan engageren."

Wil jij meehelpen in de vaccinatiecentra van Hamme en Appels? Dan kan je je aanmelden op de website van de eerstelijnszone Dender. 

kasto80

Meest gelezen