Veel verkeershinder door ongeval met vrachtwagens in Kennedytunnel

Er is woensdagmiddag veel verkeershinder op de Antwerpse ring en de omliggende wegen door de afhandeling van een verkeersongeval. Net voor de middag botsten er drie vrachtwagens op elkaar in de Kennedytunnel in de richting van Gent. Er raakte niemand zwaargewond maar de takelwerken nemen veel tijd in beslag.

Drie vrachtwagens raakten betrokken bij een kop-staartaanrijding op de rechterrijstrook van de Kennedytunnel richting Gent. Eén vrachtwagencabine raakte zwaar beschadigd en er belandden ook veel brokstukken op de weg. Daardoor duurt het lang om de vrachtwagen te takelen en de weg weer proper te maken. Op een gegeven moment moest de tunnelkoker zelfs even volledig afgesloten worden.

Rond 13.30 uur was het al meer dan anderhalf uur aanschuiven op de ring, en ook de omliggende wegen slibben dicht. Dan gaat het bijvoorbeeld om de E313 vanuit Hasselt, de Krijgsbaan en de Noorderlaan. De Liefkenshoektunnel werd tolvrij gemaakt maar ook daar begint het druk te worden. Het gaat wel nog altijd vlotter dan via de Kennedytunnel, want daar was rond 13.30 uur nog altijd maar één rijstrook open.

Meest gelezen