Spotter2 (Wikipedia.org)

Heilig Hart Ziekenhuis Tienen ontgoocheld na vaccinatiestop zorgpersoneel: "Nieuws komt hard binnen"

In het ziekenhuis van Tienen reageren ze ontgoocheld op het nieuws dat het ziekenhuispersoneel voorlopig niet wordt gevaccineerd. Gisteren werden de vaccinaties met het Pfizer vaccin in de ziekenhuizen stopgezet omdat producent Pfizer niet voldoende vaccins kan leveren, en bewoners van woonzorgcentra nu voorgaan.

Producent Pfizer kan voorlopig niet voldoende vaccins leveren, waardoor alle beschikbare vaccins nu naar de bewoners van woonzorgcentra gaan. En dat is teleurstellend nieuws voor de zorgverleners in het ziekenhuis Heilig Hart in Tienen: "Dat nieuws komt toch hard binnen" zegt Hans Struyven, "Want men had toch hoop gesteld in de vaccinatie omdat de mensen het op zich al heel moeilijk hebben om het vol te houden, de regels en procedures te volgen, patiënten te verzorgen, om interne outbreaks te voorkomen.

Hoge vaccinatiebereidheid

Vooral de mensen die in de frontlinie staan hebben het er moeilijk mee: "We hadden al lijsten opgesteld van mensen die een vaccin zouden krijgen, en de vaccinatiebereidheid is ook hoog en dan valt het kaartenhuisje in mekaar", gaat Struyven verder. "We zullen het vol moeten houden. We gaan mensen blijven ondersteunen dat ze goed werk blijven leveren, en we hopen dat we binnen een paar weken toch kunnen beginnen met vaccineren." 

Meest gelezen