Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Gebouw ingestort na zware explosie in centrum van Madrid: 4 doden 

In de Spaanse hoofdstad Madrid heeft zich woensdagnamiddag een zware explosie voorgedaan in een pand in het centrum van de stad. Vier mensen kwamen om het leven. Er zijn ook verschillende gewonden gevallen. Volgens de burgemeester zou een gaslek aan de oorzaak van de ontploffing liggen. 

Het centrum van de Spaanse hoofdstad Madrid werd woensdagnamiddag opgeschrikt door een zware explosie. De ontploffing deed zich voor rond 15 uur in de Calle de Toledo, kort bij de Puerta de Toledo.

Al zeker vier mensen hebben de ontploffing niet overleefd. Woensdag werd melding gemaakt van drie doden. In de loop van de nacht van woensdag op donderdag is een priester die zwaargewond was, alsnog overleden. Een tiental anderen raakten gewond, meldden de lokale hulpdiensten.

Volgens de burgemeester van Madrid Luis Martinez-Almeida zou een gaslek aan de oorzaak van de explosie liggen. 

(Bekijk hier de beelden over de explosie op sociale media en lees hieronder verder) 

Videospeler inladen...

De ontploffing heeft meerdere verdiepingen van het pand verwoest. Op beelden die circuleren op sociale media is te zien dat er tot ver in de omtrek puin op straat ligt.

In de buurt van het getroffen gebouw bevindt zich een rusthuis. De bewoners werden uit voorzorg geëvacueerd naar een nabijgelegen hotel. Geen enkele rusthuisbewoner zou gewond zijn geraakt. Ook andere gebouwen in de buurt werden ontruimd.

De politie heeft een veiligheidszone afgebakend aan het gebouw.

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen