Zwartrijder die 136 keer betrapt werd op de trein, krijgt stationsverbod

Een man uit Dilbeek, die 136 keer betrapt is op zwartrijden met de trein, mag zich van de rechter een jaar lang niet meer in een station vertonen. De rechter had wel begrip voor de moeilijke levenssituatie van de man.

Een zwartrijder uit Dilbeek werd 136 keer betrapt op de trein zonder geldig vervoersbewijs. Hij verscheen vandaag voor de rechtbank in Halle. Van de politierechter mag hij een jaar lang niet in een treinstation komen. Hij krijgt ook een werkstraf van 136 uur, één uur voor elke rit dat hij betrapt werd.

Moeilijke jeugd

De advocaat van de man vroeg begrip aan de politierechter omwille van de moeilijke jeugd van de zwartrijder. Volgens de advocaat werd de man op zijn zestiende buitengezet door zijn moeder. Hij nam verschillende keren de trein om zijn vader te zoeken, maar had geen geld. Hij leefde in verschillende opvangtehuizen en was ook een tijd dakloos. Maar de zwartrijder heeft intussen een flat en hij leert Nederlands om een job te kunnen vinden. De man aanvaardde zijn straf en voegde er nog aan toe dat hij ondertussen een busabonnement heeft, waardoor hij de trein niet meer hoeft te nemen. 

Meest gelezen