Antwerpsupporter Luk Wyns over Lamkel Zé: "Ze moeten zijn trui aan zijn broek vastnaaien, zoals bij kindjes!"

Antwerpsupporter Luk Wyns is niet onder de indruk van het heroptreden van Lamkel Zé. De Kameroense fratsenmaker stond gisteren na maanden opnieuw in de basis tegen Cercle Brugge én maakte het winnende doelpunt. Of het nu allemaal weer goed is? "Nee, dat denk ik niet", lacht Wyns in "Start Je Dag" op Radio 2 Antwerpen. 

Zorgenkind Lamkel Zé stond gisteren opnieuw op het veld met de eerste ploeg van Antwerp. De Kameroener speelde maanden bij de B-kern, omdat hij onder meer poseerde met een truitje van Anderlecht en naar een match van van aartsrivaal Beerschot ging kijken. Tot grote onvrede van een groot deel van de Antwerp-supporters.

Door de vele blessures en onbeschikbaarheden van basisspelers stelde Frank Vercauteren Zé gisteren toch op voor de wedstrijd tegen Cercle Brugge. De verloren zoon scoorde ook het winnende doelpunt. "Dat is toch wat overdreven gesteld", lacht acteur en Antwerpfan Luk Wyns. "Ik vond het vooral een goal van Frank Boya, een fantastisch hakje, en Lamkel Zé heeft de chance dat het tussen de benen van de keeper was."

Zelfs bij de preminiemen hebben ze meer brains en zijn ze veel braver dan Lamkel Zé

Luk Wyns

"Dat hij zijn kleren aanhoudt"

De ergernis rond Lamkel Zé bij Wyns en vele Antwerpfans zit diep. "Toen hij twee jaar geleden tegen AZ onze Europese campagne in het water deed vallen, dacht ik al: dit komt nooit goed, doe hem alsjeblieft snel van de hand!" Het winnende doelpunt tegen Cercle brengt daar voor Wyns geen verandering in. "Na de goal verschijnt er zo'n beate grijns op dat gezicht. Hij vindt zichzelf zo fantastisch en trekt ostentatief zijn rode shirt uit. Volgens mij is er maar één oplossing mogelijk: zijn truitje aan zijn broek vastnaaien, zoals bij de kindjes, zodat hij een onesie draagt", zucht Wyns laconiek. "Dat hij zijn kleren alstublieft aanhoudt!"

"Altijd als hij scoort hou ik mijn hart vast. Op den Bosuil keken we dan naar elkaar en vroegen ons af wat hij nu weer zou doen. Nee, echt, bij de preminiemen hebben ze meer brains en zijn ze veel braver. Het enige moment dat Lamkel Zé mediteert is als hij een goal maakt. Daarna zit hij weer op zijn spelcomputer. Ik denk dat dit nooit goedkomt."

Snel verkopen

Wyns ziet geen andere oplossing dan het enfant terrible te laten gaan. "Het enige voordeel is dat Lamkel Zé meer waard wordt op de transfermarkt als hij scoort. Zijn goal levert ons nu 3 punten op en ook wat geld. Gelukkig maar want de gemiste Europese campagne kostte den Antwerp heel wat centen", besluit Wyns op Radio 2 Antwerpen.

Meest gelezen