AZ Diest vaccineert toch 25 personeelsleden dankzij resterende vaccins van woonzorgcentrum

Het Algemeen Ziekenhuis Diest heeft toch een 25-tal personeelsleden kunnen vaccineren. Dat komt dankzij resterende vaccins van woonzorgcentrum Ezeldijk. “Het is een geschenk voor onze zorgverleners”, klinkt het.  

Gisteren raakte bekend dat de vaccinaties in de Vlaamse ziekenhuizen moeten worden opgeschort omdat er geen zekerheid is over de levering van de Pfizer-vaccins. In het AZ Diest hebben ongeveer 25 medewerkers toch een prikje gekregen, en dat dankzij de resterende vaccins van het woonzorgcentrum Ezeldijk.  Het gaat om personeelsleden van de COVID-afdelingen, intensieve zorg en spoed.

"Gezien het recente nieuws dat ziekenhuizen nog langer op hun vaccins zullen moeten wachten, leek het ons niet meer dan normaal om de zorgsector een helpende hand toe te reiken", vertelt Benny Vandewijer, directeur van zorgcampus Ezeldijk. "AZ Diest was voor ons een logische keuze, we hebben al lang een nauwe en goede samenwerking." 

Geschenk voor zorgverleners

Het ziekenhuis in Diest was, net zoals veel andere ziekenhuizen, ontgoocheld dat de vaccinatie voor hun personeelsleden opgeschort is. De vaccinaties die ze kregen van het woonzorgcentra zijn alvast een lichtpunt. "We zijn ontzettend blij dat we dankzij onze goede contacten met de plaatselijke woonzorgcentra alvast onze eerste medewerkers kunnen vaccineren", zegt Ann Vanden Bergh, verpleegkundig directeur bij AZ Diest. "Het is een geschenk voor de zorgverleners. We hopen dat we snel verder kunnen gaan, we zijn er klaar voor."

Meest gelezen