Radio 2

Bejaarde vrouw in levensgevaar nadat ze werd neergestoken in haar huis in Tienen

In Tienen is woensdagnamiddag een 73-jarige vrouw neergestoken. De vrouw is in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis, een 42-jarige vrouw is opgepakt op verdenking van poging tot moord. De juiste omstandigheden van de feiten zijn nog onduidelijk.

Het was de bejaarde vrouw zelf die rond 15.00 uur de hulpdiensten belde met de melding dat ze was neergestoken. De politie ging meteen ter plaatse en trof de vrouw zwaargewond aan in haar woning in de Leuvenselaan. Een ziekenwagen bracht de vrouw in kritieke toestand over naar het ziekenhuis terwijl het parket het afstappingsteam, het gerechtelijk labo en een wetsarts ter plaatse stuurde.

Een klein uur later, omstreeks 16.00 uur, kon dan een verdachte worden opgepakt. “Het gaat om een 42-jarige vrouw uit de buurt”, aldus Sarah Callewaert van het parket van Leuven. “De vrouw zal worden ondervraagd en worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van moordpoging.”

Wie wil haar nu zoiets aandoen?
Buren van bejaarde vrouw

Een koppel, dat naast de bejaarde vrouw woont, heeft niets verdachts gezien of gehoord: “Er was ineens heel veel politie, we dachten eerst dat onze buurvrouw gevallen was. Later hoorden we dat ze was neergestoken. We snappen niet dat iemand haar zoiets wil aandoen, want ze is een erg lieve vrouw.” 

Meest gelezen