Bezoekers woonzorgcentra Senior Living Group moeten FFP2 mondmasker dragen

In de woonzorgcentra van de Senior Living Group zullen bezoekers vanaf nu een FFP2 mondmasker moeten dragen. De groep baat in heel Vlaanderen 121 woonzorgcentra uit, in Limburg gaat het om een 20-tal. 

De directie van de Senior Living Group (SLG) wil het extra veilig houden, vooral nu de meer besmettelijke Britse variant in omloop is. En dus dragen sinds gisteren alle personeelsleden dit mondmasker, dat schrijft het Belang van Limburg. 

In de laatste rechte lijn naar de vaccinaties willen we de bewoners geen extra risico laten lopen

Peter Persyn, Senior Living Group

Ook wie op bezoek komt zal zo een FFP2 mondmasker moeten dragen. Wie er zelf geen heeft, kan het kopen in het Woonzorgcentrum zelf.  Peter Persyn, medisch raadgever bij SLG: "We hebben al enkele huizen die getroffen zijn door de Britse variant en we willen in de laatste rechte lijn naar de vaccinaties de bewoners geen extra risico laten lopen." Volgens Persyn bieden deze FFP2 maskers toch meer bescherming dan de chirurgische mondmaskers. 

Meest gelezen