All rights reserved (c) 2021

Britse variant van coronavirus duikt nu ook op in 2e school in Geraardsbergen

De Britse variant van het coronavirus is nu ook opgedoken in Geraardsbergen, op de basisschool in deelgemeente Viane en mogelijk ook op een schooltje in Idegem. De scholen sluiten voor onbepaalde tijd. De crisiscel van de stad komt straks samen om extra maatregelen te bespreken. 

In Geraardsbergen gaat nu ook de Dolfijne School in Idegem helemaal dicht nu er naar alle waarschijnlijkheid een coronabesmetting is met de Britse variant van het virus.  "De leerlingen, leerkrachten, ouders en grootouders die opgepast hebben moeten in afzondering", laat de school weten. Eerder sloot ook al de basisschool in deelgemeente Viane nadat daar 27 kinderen en 4 leerkrachten besmet bleken met de Britse variant. 

Geraardsbergen neemt extra maatregelen om verdere verspreiding van de Britse variant van het coronavirus tegen te gaan. Zo zijn er geen bezoekers meer toegelaten in de woonzorgcentra in de stad. Dat blijft zo tot 7 dagen nadat de bewoners de tweede dosis van hun coronavaccin hebben gekregen.  Straks is er opnieuw crisisoverleg.

kasto80

Meest gelezen