Center Parcs vernieuwt alle bungalows in vakantiepark Erperheide in Peer

Center Parcs is het bungalowpark Erperheide in Peer grondig aan het vernieuwen. De meer dan 600 cottages worden gestript en opnieuw ingericht. Ook de winkels aan het zwembad worden vernieuwd. En dat is goed voor een investering van 32,5 miljoen euro.

In het vakantiepark Erperheide in Peer worden alle cottages vernieuwd. “Het is de bedoeling om tegen eind juni de 616 cottages klaar te hebben, de eerste 250 zijn al volledig in orde”, vertelt Jean Jonkers van Center Parcs Erperheide. “We zullen dan minder gewone Comfort Cottages hebben, want we merken dat de vraag naar de meer luxueuze bungalows gestegen is, het gaat dan om de Premium en Vip Cottages.” 

Een deel van de bungalows wordt heel kindvriendelijk ingericht. “In de woonkamer kan je dieren uit het bos vinden: een eekhoorn, een vos… en er is een vogelhuisje waarin de kinderen zich kunnen verstoppen. In de douche zie je een pad en een kikker. Alles is op maat van de kinderen gemaakt.” 

Het is meer dan een likje verf, we strippen de cottages en de Market Dome

Jean Jonkers, Center Parcs Erperheide

Ook andere parken van Center Parcs krijgen een make-over. “Les Ardennes en De Haan zijn al klaar en als Erperheide klaar is, zullen we in september ook De Vossemeren in Lommel aanpakken”, legt Erwin Dezeure van Center Parcs België uit. “Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe park Terhills in Dilsen-Stokkem. De bungalows zijn klaar, alleen de meubels moeten nog geleverd worden. En ook de werkzaamheden aan het zwembad zijn volop bezig."

(lees verder onder de foto)

Momenteel zijn de parken van Center Parcs in ons land gesloten, omwille van de coronacrisis. Maar het water in de zwembaden wordt wel zo goed mogelijk op peil gehouden. “We verwarmen het water hier in Erperheide nog altijd, niet tot op 28 graden maar toch tot op zo’n 21 graden", legt Jonkers uit. "En we zorgen dat de waterkwaliteit en de hygiëne goed blijven. Dan kunnen we binnen de week weer opstarten.” 

Momenteel liggen de reservaties op korte termijn volledig stil door de coronacrisis. “Mensen willen wat meer duidelijkheid, maar we zien dat de boekingen voor de zomer wel al goed binnenlopen”, vult Dezeure aan. “We hopen dat we op 1 maart weer open kunnen gaan. Er zullen wel beperkingen zijn, maar het zou voor de mensen toch een mooi alternatief kunnen zijn voor een reis naar het buitenland.”

Meest gelezen