BELGA/DOPPAGNE

Corona-uitbraak in vredegerecht Geraardsbergen: “Iedereen in quarantaine en vredegerecht gesloten”

Het vredegerecht van Geraardsbergen, dat gelegen is in Brakel, is tijdelijk gesloten door een corona-uitbraak. Bijna alle medewerkers zijn positief getest en zitten nu in quarantaine. De belangrijke zaken worden doorgeschoven naar het vredegerecht van Oudenaarde. Andere zaken worden uitgesteld.

Alle personeelsleden van het vredegerecht van Geraardsbergen zitten momenteel in quarantaine waardoor het vredegerecht gesloten is. “Het gerecht is dinsdag onmiddellijk gesloten na tussenkomst van de arbeidsgeneesheer”, vertelt Dirk De Groote, vrederechter van de naburige stad Oudenaarde. "Intussen heeft bijna iedereen positief getest op het virus."

Hulp van collega's

Nu het vredegerecht van Geraardsbergen gesloten is, kunnen mensen met dringende zaken terecht in het vredegerecht van Oudenaarde. “Alle telefoons worden doorgeschakeld, en de dringende zaken komen nu ook bij ons terecht”, legt De Groote uit. 

Het is de bedoeling dat de werking in Geraardsbergen vanaf maandag opnieuw opstart. “Vrijdag wordt het gebouw volledig ontsmet en dan zal er vanaf maandag een griffier en een administratief medewerker van een aangrenzend vredegerecht naar daar gaan. Zo kan de dienst vanaf volgende week weer verzekerd worden”, klinkt het. 

Wanneer de normale werking weer kan opstarten, is nog niet duideiljk. De besmette personeelsleden moeten in ieder geval nog minstens 7 dagen in quarantaine blijven. 

kasto80

Meest gelezen