VaccinatieCorona-uitbraak na vaccinatie in woonzorgcentrum Zoutleeuw

Net nu bewoners en personeel worden gevaccineerd slaat corona heel hard toe in rusthuis O-L-V van Lourdes in Zoutleeuw. Net als eerder in Limburgse rusthuizen blijkt nu dat je nog besmet kan geraken na de eerste dag van vaccineren. Hier was trouwens nog niet iedereen gevaccineerd. De besmettingsgraad is wel erg hoog: 47 bewoners raakten besmet. Ze zijn nu samen gezet op 1 afdeling.

Er is een grote corona-uitbraak in een woonzorgcentrum in Zoutleeuw. Het gaat om het woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes waar maar liefst 47 van de 77 bewoners positief hebben getest op het coronavirus. Ook acht personeelsleden zijn besmet geraakt. Zij zitten allemaal in quarantaine en voorlopig is de situatie wel onder controle, zegt burgemeester Boudewijn Herbots van Zoutleeuw: "Directie, eerstlijnszorg en agentschap Zorg hebben ingegrepen en hebben een cohorte, een aparte afdeing opgericht waar alle besmette patiënten verblijven. Er is geen reden tot paniek, maar we maken ons wel zorgen."

Midden in vaccinatieronde in het rusthuis

“We hebben gelukkig vrij snel kunnen schakelen”, zegt burgemeester Herbots. “Het is jammer dat het rustoord nu nog getroffen wordt door het virus, terwijl het steeds gevrijwaard is kunnen blijven. We waren er ook bezig met vaccinaties. De bewoners en de medewerkers hebben hun eerste prik gekregen. Intussen is alle bezoek in het woonzorgcentrum verboden. We volgen de situatie verder op en passen de maatregelen aan indien nodig.”

Meest gelezen