Damesvolleybalclub Saturnus Michelbeke blijft op hoogste niveau na bemiddeling premier Alexander De Croo (Open VLD)

De damesafdeling van volleybalclub Saturnus Michelbeke uit Brakel kan toch blijven meespelen in de allerhoogste klasse na bemiddeling van premier Alexander De Croo (Open VLD). Hij is, als ex-speler bij de mannenploeg en ondervoorzitter, mee op zoek gegaan naar een oplossing toen bleek dat de club niet langer aan de eisen voldeed. 

Vorige week gooide damesvolleybalclub Saturnus uit Michelbeke, bij Brakel, nog de handdoek in de ring. De club kon niet aan de nieuwe, strengere voorwaarden voldoen om op termijn te blijven meespelen op het allerhoogste niveau. Er waren onder meer problemen met de grootte van de zaal. Het nieuws sloeg in als een bom en zette het een en ander in gang. Als ondervoorzitter van de club mengde premier Alexander De Croo zich in de debatten en probeerde mee een oplossing te vinden. 

Frisse wind door het bestuur

De club gaat nu toch voor een doorstart na aandringen en lobbywerk van premier Alexander De Croo. “De Croo vond dat de club al te lang bestond om ermee te kappen”, zegt oud-voorzitter Karel Van Den Berghe. “Hij heeft mensen gecontacteerd die voor een nieuwe adem kunnen zorgen.” Er komt dus een nieuw bestuur dat mee naar oplossingen zal zoeken om ook op lange termijn te mee te kunnen blijven draaien op nationaal en internationaal topniveau. 

Mogelijke nvesteringen en verplaatsingen voor internationale wedstrijden

De club moet op termijn een nieuwe vloer en nieuwe verlichting krijgen. Daarvoor is een investering nodig van 75.000 euro. Het nieuwe bestuur heeft tijd tot seizoen 2022-2023 om die investeringen wel of niet te doen. De volleybalzaal van Michelbeke voldoet ook niet aan de nieuwe normen voor internationale wedstrijden, ze is te klein. Het nieuwe bestuur gaat nu bekijken of ze voor die matchen kan uitwijken naar zalen in Gent en Aalst. 

Nieuwe speelsters

“Een aantal speelsters blijft bij Saturnus. Anderen hebben intussen een aanbod gekregen van een andere club, maar blijven tot eind dit seizoen de kleuren van Michelbeke enthousiast verdedigen. We gaan ook nieuwe mensen aantrekken. Ook daar zijn we in volle onderhandeling”, zegt Van Den Berghe nog.  

kasto80

Meest gelezen