Radio 2

Drie inbrekers gevat na wilde achtervolging in Deerlijk

Op de grens van Heestert en Sint-Lodewijk bij Deerlijk heeft de politie woensdagavond drie gevluchte inbrekers ingerekend. Dat gebeurde na een wilde achtervolging tegen hoge snelheid. De drie hadden ingebroken in een woning in Avelgem.

Iemand zag de drie mannen het huis binnengaan en belde de politie. Een aantal politieploegen snelde ter plaatse en zag de drie inbrekers nog net wegrijden in een Audi met Franse nummerplaat. De politie zette de achtervolging in en moest bij momenten met 180 kilometer per uur rijden om de auto te kunnen bijhouden. 

Wegversperring

Omdat de politie vermoedde dat de inbrekers richting Sint-Lodewijk zouden rijden, besloot ze daar op een kruispunt een wegversperring op te werpen. Dat bleek een goeie zet. Want de inbrekers reden zich vast en konden geen kant meer op. De politie arresteerde hen en nam hen mee voor ondervraging. In hun auto werden gestolen spullen gevonden.

Meest gelezen