Drone brengt begraafplaatsen van Affligem in beeld

Volgende week zal boven de begraafplaatsen van Affligem een drone vliegen. Met die drone wil de gemeente informatie over de begraafplaatsen verzamelen om zo alles digitaal te inventariseren. Dat moet in de toekomst een beter zicht geven op onder ander de concessieduur. 

Wie volgende week een drone ziet vliegen boven de begraafplaatsen van Affligem hoeft niet te schrikken. De gemeente wil de drie begraafplaatsen van Hekelgem, Teralfene en Essene digitaal in beeld brengen en gebruikt daarvoor een drone. De bedoeling is om in de toekomst op een eenvoudigere manier over de correcte gegevens te beschikken voor wat betreft de juiste toekenning van begraafplaatsen, de concessieduur en de begraafwijze. Ook het groen (paden, struiken, bomen) op de begraafplaatsen wordt duidelijk in beeld gebracht waardoor ook het groenbeheer efficiënter kan verlopen. Dat alles moet ook zorgen voor een betere dienstverlening naar de burger. 

Begraafplaatsen blijven open

De begraafplaatsen zijn niet gesloten voor de bezoekers tijdens de dronevlucht. Burgemeester Walter De Donder (CD&V) : “De begraafplaatsen blijven op dat moment open dus je hoeft niet te schrikken als je een drone boven je hoofd ziet vliegen. Je moet ook niet naar de politie te bellen, die zijn op de hoogte. Wat we zeker niet willen is de begraafplaatsen sluiten, dat zou voor ongemak zorgen bij de mensen.” 

De dronepiloot heeft de nodige ervaring en licenties om luchtfoto’s te maken. Het kan wel dat hij je vraagt om de begraafplaats even te verlaten. Alle beeldgegevens zullen enkel door de gemeente gebruikt worden, personen worden niet herkenbaar in beeld gebracht. 

Meest gelezen