Gezin ontsnapt aan CO-dood in Schaarbeek: "Gelukkig is er één gezinslid wakker geworden"

In een appartementsgebouw in de Milcampslaan in Schaarbeek raakte vanmorgen een gezin van vier bevangen door CO-gas. Eén van hen kon de hulpdiensten bellen. Die brachten hen naar het ziekenhuis. Ze zijn allemaal buiten levensgevaar. De brandweer waarschuwt nog eens voor slechtwerkende verwarmingsapparaten.

De brandweer van Brussel kreeg vanmorgen vroeg een oproep omdat een vrouw bewusteloos in bed lag. Het bleek om verregaande CO-vergiftiging te gaan. Eén gezinslid was wakker geworden omdat het zich onwel voelde, ook de rest van het gezin voelde zich slecht. De vier bleken allemaal vergiftigd door CO-gas. Brandweer en hulpdiensten kwamen snel ter plaatse en brachten iedereen naar het ziekenhuis. Hun toestand is stabiel, ze zijn niet in levensgevaar.

De moeder was al bewusteloos, gelukkig is iemand wakker geworden en konden ze de hulpdiensten bellen, anders was het fataal afgelopen

Walter Derieuw, brandweer Brussel

Oorzaak van de CO-vergiftiging was de slechtwerkende waterverwarmer in de keuken. Gasmaatschappij Sibelga heeft het toestel samen met de gasteller verzegeld.  De gasmaatschappij keek ook de andere appartementen na. Daar was alles in orde.

De brandweer van Brussel onderstreept nog eens het belang van het plaatsen van een conform apparaat door een erkende technieker, regelmatig onderhoud en verplichte controle. Zorg ook altijd voor ventilatie en verse lucht. De CO-gassen moeten goed en veilig naar buiten geleid worden.

Meest gelezen