Grungblavers overhandigen cheque van ruim 8.000 euro aan Sant'Egidio

Sant'Egidio in Antwerpen, een hulporganisatie voor dak- en thuislozen, heeft vanochtend een cheque van ruim 8.000 euro gekregen van De Grungblavers, een groep bekende Antwerpenaren die evergreens vertalen en zingen in het Antwerps dialect.
De Grungblavers hebben op de dag voor Kerstmis een virtueel concert gegeven waar je een ticket voor kon kopen tegen 5 euro. Er werd massaal gekeken, waardoor Sant'Egidio rijkelijk kon gesponsord worden om dak- en thuislozen van een lekkere kerstmaaltijd en mooi kerstcadeau te voorzien.

Eric Goossens, Paul Ambach en Marc Fransen vertegenwoordigden de in totaal 12 Grungblavers toen ze deze voormiddag een cheque van 8124,74 euro gingen afgeven bij Sant'Egidio in de Kammenstraat in Antwerpen. Sant'Egidio werkt ondermeer samen met Kamiano, een restaurant voor dak- en thuislozen in Antwerpen. Elk jaar met Kerstmis kunnen ze aanschuiven aan een rijkelijk gevulde feesttafel, maar door de coronamaatregelen ging dat niet.

"We hebben wel extra voedselpakketten en geschenken aan onze mensen kunnen schenken", vertelt voorzitster Hilde Kieboom op Radio 2 Antwerpen. "We zijn er altijd van uitgegaan dat je eerst dingen moet doen en dat je er daarna altijd wel de steun voor vindt. We gaan het geld van De Grungblavers graag gebruiken voor onze kerstactie die we gedaan hebben."

We beseffen echt wel dat mensen die het moelijk hadden voor corona, het nu al een hele tijd dubbel zo moeilijk hebben. We moeten daar aandacht voor hebben

Eric Goossens, Grungblaver

De Grungblavers zouden in december een concert geven in de Lotto Arena, maar dat kon uiteraard niet doorgaan. Op 24 december hebben ze daarom een virtueel concert gedaan. Er werd massaal gereageerd op hun oproep om je voor 5 euro in te schrijven voor een streaming on demand van hun "Karstconseir". 
De groep besliste om de opbrengst van de ticketverkoop aan een goed doel te schenken, en zo kwamen De Grungblavers van Sant'Egidio en Kamiano terecht.

"Als je weet dat veel mensen heel plots en onverwacht in moeilijkheden gekomen zijn door de coronacrisis, dan beseffen we echt wel dat mensen die het moelijk hadden voor die crisis het nu dubbel zo moeilijk hebben. We moeten daar aandacht voor hebben", zegt Eris Goossens. Samen met Paul Ambach en Marc Fransen was hij dan ook blij om een dikke cheque te kunnen geven voor de dak- en thuislozen.

Meest gelezen