Radio 2

Horecazaken "over te nemen" in Kortrijk, Harelbeke en Kuurne

In Kortrijk, Harelbeke en Kuurne zijn 125 horecazaken over te nemen. Er hangen borden op van Immo VDB met de boodschap: "Over te nemen door de overheid". De horecazaken zijn niet echt te koop, het is wel een noodkreet van de sector. "Nu is het nog een symbolische actie, maar binnenkort mogen we echte borden aan onze zaak hangen." 

Wie op donderdagochtend door het centrum van Kortrijk, Harelbeke of Kuurne loopt, zal overal de borden zien ophangen aan cafés en restaurants. De horecazaken staan zogezegd te koop. En het is Immo VDB die ze verkoopt. VDB slaat op minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. Het is onder zijn beleid dat de horecazaken al maanden gesloten zijn. “Het water staat ons op de lippen”, zeggen verschillende horecauitbaters. "Nu is het nog een symbolische actie, maar binnenkort mogen we echte borden aan onze zaak hangen.”

Noodkreet

Volgens initiatiefnemer Dave Christiaens van biercafé De Souffleur op het Schouwburgplein doen er nu al zo’n 125 horecazaken mee aan de actie. “Noem het een noodkreet van onze sector", zegt Dave. "Verschillende collega’s zien het echt niet meer zitten of zitten compleet aan de grond. En ondertussen kijkt onze regering schaamteloos toe naar deze afslachting.”

Meest gelezen