Belgische stylist Tom Eerebout koos mee outfit van Lady Gaga op eedaflegging Joe Biden: "Tweetal weken aan gewerkt"

Lady Gaga had gisteren (zoals gewoonlijk) een opvallende outfit aan toen ze zong tijdens de eedaflegging van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden. Een Belg heeft die outfit mee uitgekozen: stylist Tom Eerebout uit Bredene. In "De madammen" vertelt hij hoe dat juist in zijn werk is gegaan.

Tom werkt in Londen. "De styling gebeurde dus vanop afstand." Samen met zijn stylingpartner uit New York, Sandra Amador, werd een complete look samengesteld. "Sandra kon er wel live bij zijn. Voor de laatste details was er nog een videochat. Ik vind het uiteraard spijtig dat ik er niet bij kon zijn. Maar ik ben heel blij dat ik toch deel kon uitmaken van dit historisch moment."

Bekijk hier nog eens het optreden van Lady Gaga tijdens de eedaflegging van Joe Biden (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

Roseberry

Lady Gaga had natuurlijk zelf ook inspraak. "Het is zij die de ideeën aanreikt. Wij gaan dan op zoek naar verschillende ontwerpers die allemaal hun ontwerp voorleggen voor deze speciale gelegenheid."

Het prachtige kleed dat uiteindelijk gekozen werd, was van de Amerikaanse ontwerper Daniel Roseberry, die bij Maison Schiaparelli werkt. "Hij is de enige Amerikaanse couturier op dit moment. Vandaar de keuze voor deze ontwerper." Tom wist ons ook te vertellen dat de president geen inspraak heeft. "De entourage van de president moet de outfit niet goedkeuren." Aan de styling werd een tweetal weken gewerkt. "Dat is niet zo lang. We zijn dat gewoon."

Symboliek

"De kleuren van het kleed, blauw en rood, zijn uiteraard een referentie naar de Amerikaanse vlag. Ook de vredesduif had een betekenis. Die stond voor de hoop en dat is niet onbelangrijk in deze tijden. Het was dan ook een hoopvol moment."  

Alle details moesten kloppen. Ook de veelbesproken gouden microfoon en de draadloze oortjes werden samen met Gaga, het 'glamteam' en het stylingteam gekozen. "Alles moet bij elkaar passen", zegt Tom. Hoeveel zo'n outfit nu waard is, weet Tom niet.

Vriendin Gaga?

"Lady Gaga en ik werken nu al elf jaar samen. Na het optreden hebben we nog even gesproken. Of ze zenuwachtig was, weet ik niet. Ik zou dat zeker en vast wel zijn." Tom en Lady Gaga leerden elkaar kennen in London, toen hij nog assisteerde. "We hebben later altijd contact gehouden."

Volgens Tom zal Gaga het kleed nooit meer aantrekken. "Wie weet wordt het ooit tentoongesteld op een expositie." Tom is in het wereldje gerold door zijn vriend Joost, die als fotograaf naar Londen trok. "Een vriend van mij zocht een assistent-stylist en Lady Gaga was toen klant bij die vriend." De rest is geschiedenis.

Meest gelezen