Jongeren in Geraardsbergen krijgen hippe mondmaskers van politie als beloning naleving coronaregels

In Geraardsbergen hebben jongeren vanmorgen een hip een origineel mondmasker gekregen van de politie, tenminste als ze in de buurt van het station waren én hun mondmasker op hadden. Na enkele maanden van controles en berispingen, was het tijd voor een beloning, vond de politiezone Geraardsbergen/Lierde. Want zowel van scholen als van jeugdwerkers kreeg ze de boodschap dat de jongeren echt wel moeite doen om zich aan de mondmaskerplicht te houden. 

Jongeren die vandaag en de volgende dagen in de buurt van het station van Geraardsbergen zijn en zich aan de coronamaatregelen houden, kunnen een origineel ‘Giesbaargs’ mondmasker krijgen van de politie of een jeugdwerker. Het is de beloning voor hun inspanningen om elke dag opnieuw een mondmasker op te houden. Ook korpschef Patrice De Mets was er vanmorgen bij om de eerste exemplaren uit te delen: “Ze verdienen dat toch wel. Want we kregen heel positieve berichten van scholen en jeugdwerkers bij de stad Geraardsbergen. De jongeren houden zich echt heel goed aan de mondmaskerplicht, terwijl dat niet altijd even vanzelfsprekend is.“

(Lees verder onder de foto van de korpschef die jongeren een beloning geeft)

“De jongeren krijgen niet zomaar een saai mondmaskertje, het zijn hippe exemplaren die eigenlijk mee door de jongeren zijn ontworpen”, zegt De Mets nog. “Enkele jongeren van de jeugdraad zijn aan de slag gegaan, en hebben ons een paar uitspraken doorgegeven. Twee daarvan zijn op de mondmaskers gedrukt: ‘#9500 Dikken’ bijvoorbeeld. In Geraardsbergen betekent ‘Hey Dikken’ eigenlijk vooral: hey maat, vriend. En op het tweede  mondmasker staat: 'k ben briljant, elegant én ik hou afstand’. Ze vallen zeker in de smaak bij de jongeren. ”

Ook de Giesbaargse Jeugdraad vindt het prima dat de vele positieve voorbeelden bij de jongeren extra in de kijker gezet worden.

De politiezone Geraardsbergen/Lierde lanceert de eerste COVID-beloningscampagne niet alleen samen met de jeugdraad, maar ook met Securail en de spoorwegpolitie 

kasto80

Meest gelezen