Isabelle Plasman

Juf Isabelle uit Oostkamp wandelt elke dag 13 kilometer naar school: "Om geld in te zamelen voor het oudercomité"

Isabelle Plasman uit Oostkamp wandelt elke dag van bij haar thuis tot aan de school waar ze werkt, in Assebroek bij Brugge. Heen en terug is dat 13 kilometer. Ze doet dat omdat het gezond is, maar ook om geld in te zamelen voor het oudercomité van de school.

Juf Isabelle werkt in Wonderwijs Brugge, een school voor kinderen die buitengewoon onderwijs volgen. Op 1 januari startte ze met een winterse uitdaging. "Tegen eind maart wil ik 500 kilometer op mijn stappenteller zien staan", vertelt ze enthousiast op Radio 2 West-Vlaanderen. "Elke werkdag wandel ik sowieso 6,5 kilometer heen en 6,5 kilometer terug. Dat is goed voor mijn gezondheid, maar ik laat mij ook sponsoren. Zo probeer ik wat extra centjes in te zamelen voor het oudercomité van de school."

(Lees voort onder de foto)

Isabelle Plasman

Weinig activiteiten

"Door de coronacrisis kunnen de ouders weinig tot geen activiteiten organiseren. Met mijn wandeluitdaging wil ik hen wat helpen. Dus als er mensen zijn die mij willen sponsoren, laat gerust iets weten", lacht juf Isabelle. "Het is alleszins niet altijd even gemakkelijk. Soms twijfel ik om de wagen te nemen als het 's morgens regent en waait. Maar uiteindelijk heb een goed doel voor ogen en probeer ik echt dat doel te bereiken. Met goede regenkledij en stevige wandelschoenen geraak je echt heel ver. Maar als het niet regent, is het wel aangenamer. Dat is een feit."

Meest gelezen