Buggenhoutbos heeft voortaan losloopzone voor honden: "Alleen sociale honden zijn er welkom"

In Buggenhoutbos is vanmiddag een losloopzone voor honden geopend. Het is de eerste losloopzone in de regio van Buggenhout en het is er meteen een van 2 hectare groot. "De zone is volledig afgebakend en bestaat uit een stuk bos en een stuk weide. Zo kan je hond naar hartenlust ravotten."

Door de coronacrisis is het aantal wandelaars gestegen, ook in het Buggenhoutbos. "Ik kreeg bijgevolg ook steeds vaker de vraag of de hond ergens los mag lopen", zegt boswachter Reinhart Cromphout. "Het was dus hoog tijd om een losloopzone in te richten in Buggenhoutbos. Let wel: in het volledige natuurgebied moet je hond nog steeds aan de lijn. Maar er is nu dus een aparte zone van 2 hectare groot, waar je hond vrij kan spelen en ravotten."

De losloopzone is afgebakend met hekken, mensen die schrik hebben van honden hoeven dus niet bang zijn dat ze nu zomaar een loslopende hond tegenkomen in Buggenhoutbos.  "Bovendien is het de bedoeling dat hier alleen sociale honden los lopen," benadrukt de boswachter, "want je moet natuurlijk rekening houden met de andere honden en baasjes. Ten slotte is het belangrijk dat je, ook in de losloopzone, de stront van je hond zelf weghaalt. We hebben speciale vuilbakjes voorzien."

kasto80

Meest gelezen