Nog niet verplicht, maar: "9 op de 10 leerlingen van 5de en 6de leerjaar draagt nu al spontaan mondmasker in de klas", zegt directeur uit Veurne

Morgen beslist het Overlegcomité of leerlingen van de derde graad van de lagere school een mondmasker moeten dragen bij een besmetting. Dat adviseert minister van Onderwijs, Ben Weyts (N-VA). In Basisschool Atheneum Veurne dragen bijna alle vijfdes en zesdes nu al vrijwillger een mondmasker.

Directeur Yves Claeys deed na de kerstvakantie alvast een oproep bij de ouders om hun kinderen in het vijfde en zesde leerjaar een mondmasker te laten dragen. "We merkten voor de kerstvakantie al dat er meer en meer kinderen een mondmasker begonnen te dragen op school. Na de vakantie hebben we dan een oproep gedaan naar de ouders toe. En de respons is groot", zegt de directeur.

9 op de 10 leerlingen van de derde graad

 "Zeker 9 op de 10 kinderen draagt er eentje in de klas. Als iemand het niet aan heeft, is het omdat ze het thuis vergeten hebben. Maar dat is totaal niet erg, want het is eigenlijk nog altijd niet verplicht."

"Meer en meer kinderen uit de lagere klassen beginnen ook al een mondmaskertje te dragen in de klas. Ik spreek dan over het derde of tweede leerjaar", gaat Claeys voort. "Het leeft echt wel bij iedereen, ook bij de ouders."

Bekijk hier de reportage van "Het Journaal" over Basisschool Atheneum Veurne: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen