Vandalen rijden grasvelden stuk in het Hageland

Het is stilaan een plaag aan het worden in het Hageland. Mensen die met een auto toeren uithalen op het grasveld van voetbalploegen, speelpleinen en zelfs ruitervelden. Deze keer was het prijs in Schaffen, bij Diest.

Vandalen hebben al een voetbalveld in Messelbroek kapotgereden, in Bekkevoort en deze week gebruikten ze een grasveld in Schaffen als rallyterrein. Mogelijk gaat het om jongeren die zich vervelen. Maar daar is geen bewijs van. Luc Sneyers zag het deze week gebeuren in Schaffen. "Ik was 's avonds boven in mijn badkamer en zag door mijn raam een auto aan de sportvelden. Hij versnelde en reed over het veld waar de ruiterpiste gaat komen. Alles was pas aangelegd."  

Vreselijk hoe een auto zich uitleefde op het pas aangelegde grasveld. Op een paar seconden was alles kapotgereden

Luc Sneyers, buurtbewoner

Ook op andere velden is het ook al gebeurd. "Eerder werd een grasveld naast het sportterrein de Heide in Bekkevoort stukgereden, de speelterreinen in Messelbroek en het veld van de liefhebbersvoetbalploeg de Lachers in Scherpenheuvel. Ik weet niet of het dezelfde mensen zijn, dat is een zaak voor de politie. Hier is het voetbalveld van Sparta Schaffen gespaard." vertelt Luc Sneyers.

Bij Sint-Hubertus!

De Sint-Hubertus Ridders van Schaffen vinden het vreselijk. "Wij zijn ruiters", zegt Walter van de Ridders. "Ik hoop dat het gras zich zelf herstelt, maar het is een erg lang spoor. Ik weet niet wat die mensen bezield heeft. Vroeger gebeurde al eens diefstallen uit onze kantine. Ik begrijp niet wat er leuk is aan het vernietigen van een stuk grond. Hopelijk kunnen we na Corona snel weer komen oefenen."

Meest gelezen