Radio 2

Voor het eerst komt zeehond rusten op zeehondenponton in Blankenberge: "Hier hebben we 4 jaar op gewacht"

Na meer dan 4 jaar is in Blankenberge eindelijk een eerste zeehond op het zeehondenponton komen liggen. Dat ponton in de jachthaven kwam er op vraag van 1.100 inwoners. Het kostte maar liefst 35.000 euro om het te installeren, maar de zeehonden bleven weg. Tot nu.

Het zeehondenponton in Blankenberge had niet meteen het gehoopte succes. Zeehonden bleven weg en het ponton liep meerdere keren schade op. Vorig jaar werd de pontonplaat vervangen door oude baggerbuizen en dat bleek de juiste beslissing te zijn. 

"Het oud ponton bestond eigenlijk uit een ijzeren vlak, waar zeehonden moeilijk op konden", zegt initiatiefnemer Danny Van der Weehe. "Nu liggen er 2 baggerbuizen en dat levert nu een eerste rustende zeehond op. Ik ben onmiddellijk naar daar gefietst om foto's te nemen. Het smaakt alvast naar meer."

(Lees voort onder de foto)

Radio 2

Danny is ervan overtuigd dat dit zeehondje de allereerste is die op het ponton komt rusten. "Samen met een vriendin houd ik het ponton dagelijks in het oog. Toen er echt een zeehond lag, kreeg ik tranen in de ogen.”

Door de uitbreiding van de populatie van wilde zeehonden voor onze kust worden steeds meer rustplaatsen voorzien. In Oostende is er al een afgebakende zone, ook Nieuwpoort kwam al met dergelijk initiatief.

Meest gelezen