AFP or licensors

Ziekenhuis van Genk start vandaag met vaccineren van personeel

Zo'n 500 personeelsleden van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk worden vandaag en morgen ingeënt tegen het coronavirus. In het ZOL wordt er namelijk gevaccineerd met het vaccin van Moderna. Gisteren werden daar 1.000 dosissen van geleverd.

Vandaag krijgen 60 personeelsleden het vaccin en morgen volgen de andere 440. De personeelsleden die werken op de risicovolle afdelingen komen eerst aan de beurt. “Het gaat om de afdelingen spoed, intensieve zorgen en de Covid-afdelingen”, legt Jurgen Ritzen van het ZOL uit. “Omdat onze mensen daar vaker in contact komen met coronapatiënten.” Vandaag krijgen de personeelsleden een eerste inenting, over 3 weken volgt dan een tweede inenting. 

Ongenoegen

In andere Limburgse ziekenhuizen werd de geplande vaccinatie van het personeel op het laatste moment afgeblazen. Noodgedwongen, omdat daar met het vaccin van Pfizer gevaccineerd zou worden en het bedrijf minder vaccins levert dan eerst was afgesproken. In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt vinden ze het jammer dat er ander spelregels zijn voor de verschillende ziekenhuizen. "We willen nu snel duidelijkheid van de overheid over wat wij kunnen toedienen aan ons personeel", zegt algemeen directeur Yves Breysem van het Jessa ziekenhuis. 

Het ziekenhuis van Genk is een van de verdeelpunten van de Modernavaccins in ons land. Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt is een verdeelpunt van de vaccins van Pfizer.

Meest gelezen