Komt er aan elk vaccinatiecentrum een tijdelijke bushalte?

Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) uit Izegem stelt voor dat er aan elk vaccinatiecentrum een bushalte komt. "Niet alle vaccinatiecentra zijn even goed bereikbaar met het openbaar vervoer", zegt Maertens. "Dat kan ervoor zorgen dat mensen die geen eigen vervoer hebben, zich niet laten vaccineren."

Een flink aantal van de 94 vaccinatiecentra in Vlaanderen zijn gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Waar dat niet het geval is, wil Bert Maertens (N-VA) uit Izegem dat De Lijn er tijdelijke bushaltes inricht. "Dit kan snel en eenvoudig. De Lijn doet dit ook bij wegenwerken, bijvoorbeeld."

Situatie West-Vlaanderen

Maertens bracht de situatie van de West-Vlaamse vaccinatiecentra in kaart."Van de 25 vaccinatiecentra in West-Vlaanderen zijn er 8 heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Dat betekent dat de bus vaak en vlak bij het vaccinatiecentrum stopt. Maar bij de 17 andere vaccinatiecentra in West-Vlaanderen is dat niet het geval."

"De wandelafstand tussen de laatste halte en het vaccinatiecentrum bedraagt telkens tussen de 270 meter en de 900 meter. Dat is bijna een kilometer. Voor heel wat mensen is dat ver stappen. Ik vrees dan ook dat dit een drempel zal zijn om zich te laten vaccinneren", besluit hij.

Meest gelezen