Zwaar getroffen rusthuis Sint-Rochus in Aarschot krijgt vaccinaties: “Dit geeft hoop”

Vandaag krijgen zo’n 180 bewoners en personeelsleden van woonzorgcentrum Sint-Rochus in Aarschot een prik tegen het coronavirus. Het woonzorgcentrum werd de laatste maanden zwaar getroffen door het coronavirus, de vaccinaties geven dan ook eindelijk wat hoop. 

Vanmorgen om acht uur werd alles in gereedheid gebracht om de eerste vaccins in het woonzorgcentrum toe te dienen. Zowel bij de bewoners als bij de medewerkers is er een grote respons op de vrijwillige vaccinatie. Na de bevraging bleken op één na alle bewoners en 95% van de medewerkers ervoor te kiezen om zich te laten vaccineren. Ze zien het belang in van de vaccinatiecampagne, het woonzorgcentrum werd immers zwaar getroffen. 

De laatste maanden waren heel erg, iedereen snakt naar wat vrijheid
Schepen Nicole Van Emelen, SP.A

Eind vorig jaar raakten maar liefst 83 van de 130 bewoners besmet met het coronavirus. In totaal zijn 15 bewoners overleden. Ook heel wat personeelsleden raakten besmet. Er werd zelfs de hulp ingeroepen van het leger, het Rode Kruis en Horeca Aarschot om bij te springen. En een team van crisismanagers nam er het beheer van het rusthuis over. Deze vaccinatie geeft toch wat hoop zegt schepen van Welzijn Nicole van Emelen: “De laatste maanden zijn heel erg geweest voor het personeel en de bewoners. Iedereen snakt nu naar een beetje meer vrijheid. We hopen dat, door de vaccinatie te krijgen, we weer voluit kunnen gaan. We moeten natuurlijk nog de maatregelen blijven in acht nemen.”

Vrijwilligers

Op woensdag 27 januari worden dan nog 140 medewerkers en een kleine groep vrijwilligers van het woonzorgcentrum. “Hiermee benadrukken we het belang van de vrijwilligers voor de werking van het woonzorgcentrum”, vult schepen Nicole van Emelen aan. “Gezien de grootte van deze vrijwilligersgroep geven we prioriteit aan de vrijwilligers die de meeste interactie met de bewoners hebben. Vervolgens wordt er gevaccineerd op basis van de leeftijd van de vrijwilligers. Respectievelijk op donderdag 11 en woensdag 17 februari volgt dan de tweede inspuiting."

Meest gelezen