impressie Bospoort - Architectuur Depot

150 nieuwe appartementen in Maaseik: "Slachthuisstraat zal verdwijnen"

In het centrum van Maaseik komen er z’n 150 appartementen bij, tussen de Van Eycklaan en de Slachthuisstraat. De blikvanger wordt een flatgebouw met 9 verdiepingen. De oude rijwoningen die er nu staan, worden gesloopt.

“Op enkele jaren tijd zullen hier 7 appartementsblokken opgetrokken worden in een stadspark", legt architect Frank Jaspers uit. "En er komen er ook enkele in de Burgemeester Philipslaan." Het bouwproject kreeg de naam Bospoort. Er zal ook een fiets- en wandelpromenade aangelegd worden. "Het is de bedoeling dat die een verbinding vormt tussen de binnenstad en de sport- en cultuurzone langs de Van Eycklaan."

Stadsvernieuwing

Voor het bouwproject worden een 12-tal oude arbeiderswoningen in de Slachthuisstraat afgebroken. "Die straat gaat eigenlijk verdwijnen", zegt burgemeester Johan Tollenaere (Open VLD). "Dat is een goede zaak, want de woningen die daar nu staan, zijn verkeerd georiënteerd." De rijwoningen staan namelijk met hun achtergevel naar de straat toe.

(lees verder onder de foto)

Met de bouw van Bospoort komen er op enkele jaren tijd wel heel veel woningen bij in het centrum van Maaseik. "Dat was ook een bezorgdheid van de stad", zegt burgemeester Tollenaere. "Maar in de eerste plannen was er sprake van nog meer woningen, dat aantal is wat naar beneden gehaald. En de bouw zal in verschillende fases gebeuren."

Meest gelezen