Radio 2

35 van de 150 leerlingen De Linde in Zarren besmet: "In allerijl een coronatestcentrum gebouwd"

In Zarren bij Kortemark hebben ze een coronatestcentrum gebouwd om leerlingen van basisschool De Linde te testen. Daar blijken meer dan 35 van de 150 kinderen besmet te zijn met het coronavirus. De hele school blijft nog minstens tot 1 februari dicht.

Sinds woensdag zitten alle leerlingen van de lagere school De Linde in Zarren bij Kortemark in quarantaine. Nu zijn de testresultaten bekend: meer dan 35 van de 150 leerlingen zijn besmet met COVID-19. Daarom heeft de school beslist om ook de kleuterafdeling, die eerst wel nog open was, te sluiten.

Ook De Kreke, een andere basisschool in Kortemark, sluit tijdelijk de deuren. Daar zijn wel nog niet alle leerlingen getest. Enkel die van het vijfde en het zesde leerjaar.

Coronatestcentrum

Voor burgemeester Karolien Damman (CD&V) zijn de resultaten een signaal om een stap verder te gaan. "Wij hebben donderdagnamiddag in allerijl een testcentrum gebouwd. Daar kunnen we alle leerlingen van het eerste tot en met het vierde leerjaar van basisschool De Kreke testen. We kunnen er ook leerkrachten en ander personeel testen."

"In het testcentrum gaan we ook de niet-geteste huisgenoten van de besmette leerlingen van basisschool De Linde kunnen testen", gaat Damman voort. "Daarnaast gaan we er ook de niet-geteste huisgenoten van de besmette vijfdes en zesdes van De Kreke. Ook de niet-geteste huisgenoten van de besmette leerkrachten en medewerkers van de school komen aan bod."

Meest gelezen