imago stock&people

Minder besmettingen in woonzorg­centrum in Wielsbeke dan gevreesd

In woonzorgcentrum Ter Lembeek in Wielsbeke zijn minder bewoners besmet met het coronavirus dan werd gevreesd. Begin deze week bleken enkele bewoners positief nadat ze op 9 januari al waren gevaccineerd. Daarom werd iedereen getest.

Woensdag zijn alle bewoners en het personeel van woonzorgcentrum Ter Lembeek in Wielsbeke getest, nadat twee bewoners corona bleken te hebben. Dat kwam als een zware klap, want iedereen in Ter Lembeek was zaterdag 9 januari al een eerste keer gevaccineerd tegen corona. Maar het duurt dan ook een aantal weken voor een vaccin begint te werken.

Het aantal besmettingen blijkt nu gelukkig beperkt: 5 van de meer dan 70 bewoners zijn besmet en een 7-tal medewerkers op een totaal van 90. Ook de bewoners van de serviceflats naast het woonzorgcentrum zijn getest, daar hebben 6 van de 27 bewoners corona. Er wordt nu bekeken of de tweede vaccinatieronde kan doorgaan zoals gepland of niet.  

Meest gelezen