Boete en werkstraf voor Genkenaar die minister Zuhal Demir bedreigde

De man van 24 uit Genk die Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) schriftelijk bedreigd had, heeft van de rechter een werkstraf van 150 uur en een boete van 800 euro gekregen. Als hij de werkstraf niet tijdig uitvoert, krijgt hij een gevangenisstraf.

Zuhal Demir had naar aanleiding van de nieuwe erkenning van lokale geloofsgemeenschappen, een bericht op Facebook gezet met kritiek op de Turkse Diyanet-moskeeën. De Genkenaar kwam via de Facebookpost op de website van Demir terecht en stuurde haar een dreigmail in het Turks. De minister kreeg daarvoor een tijdlang politiebewaking.

Aan de hand van zijn IP-adres kwamen de speurders bij de werkloze man terecht die in de buurt van de minister woonde. De Genkenaar heeft van de rechter een boete van 800 euro en een werkstraf van 150 uur gekregen.

Meest gelezen