Radio 2

Bommelder van WZC Denderleeuw is gevat: "Het was een grap"

Een minderjarige uit Waals-Brabant heeft aan de politie bekend dat hij eerder deze week een valse bommelding deed bij een woonzorgcentrum in Denderleeuw. Hij beweert dat het om een misplaatste grap ging.  

De bommelding gebeurde in woonzorgcentrum (WZC) Ter Bake in Denderleeuw in de nacht van dinsdag op woensdag. Rond 2 uur kwam er een telefoontje dat er in de kelder van het WZC een bom lag. Het personeel verwittigde onmiddellijk de hulpdiensten. Die kwamen langs met tientallen ambulances, combi's, brandweerwagens en een grote noodtent en waren voorbereid om de 111 bewoners 's nachts te evacueren. Dat bleek uitendleijk niet nodig. De politieagenten doorzochten het gebouw grondig met een explosievenhond en besliste dat het om een valse melding ging. 

Opluchting

Burgemeester Jo Fonck van Denderleeuw (SP.A) is opgelucht dat de bommelder is gevat. Een dergelijke dramatische ervaring blijft door het hoofd spoken, zegt de burgemeester. “Voor het personeel en de bewoners van Ter Bake was het belangrijk dat er snel duidelijkheid kwam en er een verdachte kon worden gevat. Gelukkig heeft het doorgedreven onderzoek van de politie geleid tot een snelle oplossing. Dat nu blijkt dat het om een grap gaat, maakt het niet aanvaardbaarder. Ik verwacht dat er streng gestraft wordt.” 

De minderjarige verdachte is ter beschikking gesteld van het parket van Nijvel. 

kasto80

Meest gelezen