Organisator Paradise City hoopt in juni dancefestival te kunnen laten doorgaan in Perk: "Ik heb goede hoop" 

Het dancefestival Paradise City in Perk wil eind juni graag kunnen doorgaan. Organisator Gilles De Decker vertelde aan Radio 2 Vlaams-Brabant dat er  op een afgehuurd voetbalveld naast de festivalweide al een testdorp komt: "Ik heb goede hoop dat het festival kan doorgaan", zegt hij. 

Hoewel grote festivals zoals Tomorrowland, of Rock Werchter nog geen beslissing durven nemen, heeft De Decker er een goed oog in: "Het is allemaal hypothetisch en we weten natuurlijk niet wat er allemaal op ons afkomt, maar we hebben van 2020 geleerd dat we heel flexibel moeten zijn. Als de epidemie goed onder controle is met lege ziekenhuizen, dan zie ik niet in waarom we geen festival kunnen organiseren."

Ook al gaat het festival niet door, dan nog voorzien we een alternatieve versie

"Er is toch al sprake dat dankzij de vaccinaties de zwakkere doelgroepen al vanaf maart of april gevaccineerd worden. En dat ook een groot deel van de bevolking tegen eind juni zou gevaccineerd worden. En dan zijn er nog de sneltesten, ik heb goede hoop dat het mogelijk kan zijn."

Als het festival toch niet zou kunnen doorgaan, komt de organisator met een alternatieve versie van Paradise City: "We zullen in elk geval wel iets voorzien", besluit De Decker.

Meest gelezen