Agentschap Natuur & Bos

Jager in Haacht betrapt met 30-tal dierenklemmen, -vallen en vergif

In Haacht zijn bij een jager een 30-tal dierenklemmen en -vallen in beslag genomen. Alles wijst erop dat de jager de verboden materialen inzette om roofvogels, vossen en marters te stropen.

De dierenklemmen en -vallen werden ontdekt door een inspecteur van het agentschap Natuur en Bos. Op het perceel van de man was een buizerd in zo'n val klem te komen zitten. De inspecteur vond ter plekke nog een negental veerklemmen en 13 vallen.  En dat was nog niet alles: "We zijn dan bij de eigenaar met een huiszoeking gestart waar er nog eens een 30-tal veerklemmen, -vallen en vergif werd gevonden", zegt Jeroen Denaeghel van Natuur en Bos. "Dat is allemaal verboden materiaal dat wijst op een zekere vorm van stroperij."

"De man was jager en had naast pluimvee ook fazanten, dus we vermoeden dat hij het materiaal gebruikte om roofvogels, vossen en marters te bestrijden. Die vallen jacht- en pluimvee aan. En meestal willen ze dat dan via ongeoorloofde technieken uitschakelen terwijl die ook beschermd zijn. Dus we kunnen dat niet tolereren", besluit Denaeghel. De politie heeft een proces-verbaal opgemaakt en het onderzoek is nu in handen van het parket.

Agentschap Natuur & Bos

Meest gelezen