"Veel restaurants willen nieuwe keuken tijdens lockdown", zegt keukenbouwer uit Destelbergen

Professionele keukenbouwers hebben de handen vol tegenwoordig, want veel restaurants maken van de verplichte sluitingstijd gebruik om een nieuwe keuken te laten installeren. "Toen we hoorden dat de horeca zou sluiten, vreesden we het ergste. Maar het valt gelukkig mee", zegt Davy Persoons van Servito Machinery in Destelbergen. 

Restaurantuitbaters willen dat hun restaurant piekfijn in orde is, zodat ze er meteen kunnen in vliegen wanneer de restaurants weer open mogen. "Mensen die van plan waren om binnenkort nieuw keukenapparatuur te installeren in hun zaak, die maken van de gelegenheid gebruik om alles nu al in orde te brengen. En ze willen dat graag zo snel mogelijk gedaan zien, zodat ze geen kostbare tijd meer verliezen wanneer ze weer open mogen", vertelt keukenbouwer Davy Persoons. "Wij moeten nu dus wat sneller werken, maar ik snap het wel. Eens de horeca terug aan de slag mag, willen ze natuurlijk opnieuw ten volle omzet kunnen maken."

Toch voelt Persoons ook een negatieve impact van de coronacrisis, want zijn bedrijf Servito Machinery bouwt niet alleen professionele keukens, maar verkoopt ook horecamateriaal zoals servetten en bestek. "Die verkoop is natuurlijk bijna helemaal stilgevallen. Dat is ook logisch, hé. Restaurants verbruiken veel minder goederen nu ze gesloten zijn. Ze gebruiken bijna alleen nog verpakking voor takeaway."

kasto80

Meest gelezen