Radio 2

Eerste zwemvijver in Brussels Gewest komt er tegen 2023 in Neerpede

De Brusselse regering gaat akkoord met de inrichting van een eerste openbare zwemvijver in het Brussels Gewest. Tegen 2023 kan je in openlucht gaan zwemmen in één van de vijvers van Neerpede, bij Anderlecht.

De Brusselse regering heeft een plan klaar voor Neerpede: dat is een gebied van ongeveer 400 hectare tussen Vlaanderen en Anderlecht. Dat plan voorziet in de aanleg van natuurreservaten, wandel- en fietsroutes,  sportinfrastructuur onder de ring, een avonturenterrein op de grote heuvel en... een zwemvijver.

De zwemvijver zal pas tegen de zomer van 2023 een feit zijn, want eerst moeten de Neerpedebeek en de vijvers in het gebied nog gesaneerd worden. In het gebied komen ook kleinschalige landbouwprojecten. En voor het comfort van de bezoekers zal de Brusselse overheid ook geluidsschermen plaatsen langs de Brusselse Ring, ter hoogte van Neerpede. 

Pool is Cool, de vereniging die al jaren ijvert voor een zwembad in openlucht in Brussel, reageert tevreden. "Een zwemvijver is prima, zeker in die omgeving", zegt Paul Steinbrück Van Pool is Cool. "Het is een heel groene omgeving, dichtbij de stad. Het zal de Brusselaars misschien zelfs een vakantiegevoel geven. Maar Brussel kan zeker nog een extra zwembad in open lucht gebruiken, best aan de andere kant van het gewest." 

Meest gelezen