Magnolia Tsogbé

Gaat Oostendse aan de haal met "De Jamie" voor beste TikTok-video?

In Oostende worden vanavond "De Jamies" uitgedeeld: prijzen voor de beste Vlaamse online videomakers. Het is de allereerste keer dat "De Jamies" uitgereikt worden. Heel wat West-Vlamingen maken kans om de prijs voor "Beste vlog", "Beste Instagrampagina" of "Beste gamestreamer" te winnen.

In totaal zijn er 84 genomineerden verspreid over verschillende categorieën. Dat gaat van "Beste lifestyle" tot "Beste vlog" en van "Beste Instagrampagina" tot "Beste online fictie". "De Jamies" worden voor het eerst georganiseerd. De uitreiking verloopt via een onlineshow, enkel de juryleden zullen in het Kursaal van Oostende aanwezig zijn.

Er zijn heel wat West-Vlaamse genomineerden. Zoals Ann-Katrien Casselman uit Damme. Zij is genomineerd in de categorie "Beste Lifestyle". Elodie Gabias uit Knokke-Heist kan "De Jamie" voor "Beste Instagrampagina" in de wacht slepen. Ook Club Brugge kan in de prijzen vallen in de categorie van "Beste "Tik-Tok-filmpjes". Maar daar neemt de voetbalploeg het op tegen de Oostendse Magnolia Tsogbé.

(Lees voort onder de video)

"Ik ben op TikTok filmpjes beginnen maken tijdens de eerste lockdown", zegt Magnolia. "Ik playback een beetje, maar dan al babbelend. Ik gebruik dus geluid uit series of conversaties van bekende mensen, om dan te doen alsof het uit mijn mond komt. Dat heet lipsynchronisatie. Mijn vrienden vinden wat ik doe erg goed."

"Ik zie het als een soort van hobby, maar ben wel heel blij dat ik genomineerd ben. Door de coronacrisis mogen we niet naar het Kursaal in Oostende gaan. Dat is jammer, want eigenlijk werk ik daar", lacht ze. "Ik ga de show online volgen en ik hoop dat ik win."

"Beste vlog", "Beste online comedy"

In de categorie "Beste Vlog" zijn er ook West-Vlamingen die kans maken, zoals Acid uit Blankenberge en Celine Dept uit Bredene. Zij maakt samen met haar vriend Michiel video's over allerlei dagdagelijkse onderwerpen. Jietse Pauwaert maakt dan weer kans om "De Jamie" voor "Beste online comedy" in de wacht te slepen.

Ontdek alle 84 genomineerden via de website van "De Jamies". Ook de liveshow is via die link te volgen.

Meest gelezen