Jessa en Sint-Trudo Ziekenhuis starten dan toch met vaccineren

Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt en het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden kregen dan toch de toestemming om onmiddellijk te starten met het vaccineren van artsen en zorgmedewerkers van spoed,  intensieve zorgen en covid-afdelingen.  In het Jessa gaat het over zo'n 500 Pfizervaccins en in Sint-Trudo 200.

Gisteravond werden zo'n 200 personeelsleden van het Jessa Ziekenhuis gevaccineerd. Het ging om de mensen van spoed en intensieve zorgen. Vandaag zijn de 300 artsen en medewerkers van de covidafdelingen aan de beurt. 

Er was een uitbundige sfeer bij het personeel

Yves Breysem, Algemeen directeur Jessa

"Het is schitterend verlopen", zegt directeur Yves Breysem van het Jessa. "Er was een uitbundige sfeer en 95% van de spoedmedewerkers en artsen hebben zich aangemeld, dus veel mensen zijn spontaan van thuis gekomen."

Dinsdag werden de vaccinaties van het personeel nog uitgesteld door een achterstand in de levering van de Pfizer-vaccins. "Er was veel frustratie bij onze medewerkers, dus we hadden beloofd dat we meteen zouden beginnen als we groen licht zouden krijgen", gaat Breysem verder. "En we hebben gemerkt dat dit echt een psychische ontlading geeft bij onze mensen, dat geeft een enorm boost."

Ook het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden mag onmiddellijk starten met het vaccineren van het personeel. Het AZ Vesalius in Tongeren en het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder zijn volgende week aan de beurt. 

Meest gelezen