Sam Mellish

Kapellen in de ban van paardenvijgen op de stoep: "Vervelend voor kinderwagens en rolstoelen"

Heeft Kapellen een probleem met paardenvijgen op de stoep? Volgens gemeenteraadslid Philippe Henquet (CD&V) alvast wel. Hij klaagt aan dat te veel ruiters met hun paard op de stoep wandelen. "Het is verboden en de mest is zeer vervelend voor wandelaars", zegt Henquet op Radio 2 Antwerpen.

"Laat me eerst met positief nieuws beginnen. De laatste tijd vinden heel veel  ruiters de weg naar de groene zones in onze gemeente", zegt Kapellens gemeenteraadslid Philippe Henquet (CD&V) in "Start Je Dag". "Maar jammer genoeg zijn er ook negatieve gevolgen voor de straten in de buurt." 

Ruiters mogen het voetpad niet gebruiken maar doen het toch

Philippe Henquet (CD&V)

In Het Laatste Nieuws spreekt Henquet van een 'paardenvijgenplaag'. "Vooral in de Heidestraat in de buurt van ons kerkhof liggen er regelmatig uitwerpselen van paarden op de stoep", zegt hij op Radio 2. "Die vallen op de grond als een ruiter van de ene groene zone naar de andere trekt met het paard aan de hand. Maar laat me duidelijk zijn: dat is verboden volgens de wegcode en heel vervelend voor alle wandelaars. Ik denk in het bijzonder aan mensen met een rollator, in een rolstoel of jonge ouders met een kinderwagen", zegt Henquet. Een bezorgdheid die een aantal Kapellenaren deelden via de app van Radio 2.

Ruiters sensibiliseren

Als lid van de oppositie vraagt Henquet dat het gemeentebestuur ingrijpt. "Uiteraard is het voor paardeneigenaars moeilijker dan voor de baasjes van een hond om de uitwerpselen op te ruimen. Ik heb intussen vernomen van de bevoegde schepen dat het gemeentebestuur verwijst naar het GAS-reglement. Wie met zijn paard op heterdaad betrapt wordt, riskeert een boete.  Maar ik hoop vooral dat de gemeente de vele ruiterclubs inde buurt zal aanspreken en sensibiliseren dat de stoep gebruiken niet kan", besluit Henquet op Radio 2 Antwerpen. 

Meest gelezen