Reisagent Julie uit Hoeilaart: "Had hoop gevestigd op 2021 maar het is weer één groot vraagteken"

Vandaag beslist het Overlegcommité of er al dan niet een verbod op plezierreisjes komt. Geen goed nieuws voor reisbureaus. Julie Godts, een reisconsulent uit Hoeilaart, laat alle hoop op een krokusvakantie vol reizigers varen en hoopt op het beste voor de zomervakantie.

Julie Godts uit Hoeilaart werkte al jaren in een reisbureau toen ze vorig jaar besloot om het kantoor over te nemen. "Normaal zou dat heel leuk en spannend zijn", vertelt Julie in Start je Dag aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Spannend is het wel, maar daar stopt het ook." Godts heeft momenteel geen enkele boeking voor de krokusvakantie."Ik had één reservatie voor een skireis, maar zoals de meeste skireizen is ook die geannuleerd." 

Godts ziet het somber in, maar probeert positief te blijven. "Ik had mijn hoop gevestigd op 2021, maar het is weer één groot vraagteken. Gelukkig is er binnen de reissector veel steun. We willen zelf trouwens ook dat reizen op een veilige manier kan verlopen. Maar ik hoop toch op het beste met het oog op de zomervakantie. Het zou fijn zijn, moesten we van de overheid duidelijke informatie krijgen."

Reisschaamte

Godts heeft ook de indruk dat mensen zich schamen om op reis te gaan. "Het is zoals hoesten in een winkel, dat durven mensen tegenwoordig niet meer. Mensen zijn nu ook bang om te zeggen dat ze op reis gaan of willen gaan. Op sociale media liegen de commentaren er niet om: nu op reis gaan wordt niet op applaus onthaald."

Meest gelezen